Välkommen till Kennel Komodias hemsida. På denna sidan skriver vi senaste nytt. Välkomna att kika runt!

Namnet Komodia kommer från Grekiska mytologin och betyder "Lyckan och nöjets Gudinna".

Vi döper alla våra valpar till något namn från Greksiska mytologin!

 

 

Vår moderna GD har sitt ursprung från Tyskland. GD är en ädel lugn och värdig hund. En hundvärldens Apollo. Den är trogen sin familj och håller viss distans till främlingar.

Ursprung

Förfädern till dagens eleganta GD var stora, tunga och ganska klumpiga stridshundar som kom till Mellaneuropa från öster under de keltiska folkvandringarna Germanska folkstammar använde dessa stridshundar som vakthundar Även Romarna använde dessa doggar. De kallade dem molosserhundar. De var mycket effektiva som stridshundar- och jakthundar.

Från 1400-talen förekom export av jaktdoggar från Storbritannien till kontinenten. De var för stora och tunga för att klara av storviltsjakt. Därför började man korsa in stora vinthundar, huvudsakligen föregångare till dagens Irländska varghund och skotska hjorthundar. I Europa började så en rad furstar bedriva avel och avelsarbetet lade grunden till vår moderna GD.

1880 kom första rasstandarden och man bestämde sig för namnet deutsche dogge. 1937 bestämde FCI att varje land fritt får bestämma rasnamnet.

Källa: www.sgdk.se